« Gå til nyhedsoversigt

KONSTANT reducerer klimaaftryk via grøn kørsel

I KONSTANT ønsker vi at bidrage til den grønne omstilling og herigennem at opnå vores mål om at være CO2-neutrale i 2030.

Bæredygtighed er en grundlæggende ambition i KONSTANT og kommer eksempelvis til udtryk, når KONSTANT kører rundt på de danske veje: Vi har flere elbiler og -cykler, der anvendes ved kørsel til og fra opgaver, og vi har en målsætning om løbende at skifte til el- eller hybridbil, når de eksisterende biler ikke kan længere.

I KONSTANT planlægges arbejdsopgaver i marken, så kørselsbehovet minimeres. Øget brug af billeddokumentation ifm. tilslutning i kabelskabe og stationer har også en afledt positiv indvirkning på kørselsbehovet: Billeddokumentationen betyder bl.a., at vi undgår, at flere forskellige faggrupper skal køre ud til det samme kabelskab ad flere omgange.

Ud over optimering af kørsel på opgaver i KONSTANT opfordres medarbejderne også til at benytte samkørsel bl.a. ved eksterne møder og ved kursusaktiviteter.

Den bæredygtige tilgang til kørsel optimerer ikke blot på tid og antal kørte kilometer. Den er også med til at nedbringe CO2-udledningen. Alene en af KONSTANTs elbiler har sparet klimaet for over 3,5 ton CO2 set ud fra nøgletal fra ”vugge til grav”.