NRGi Net A/S - Energibesparelser - Stor besparelse via luft til vand-varmepumpe

FÅ TILSKUD FRA NRGi NET A/S

BOLIGEJER SKIFTER FRA OLIEFYR TIL VARMEPUMPE

For Ole var det ikke svært at tage beslutning om at skifte oliefyret ud med en varmepumpe. Han stod nemlig over for en reparation af varmvandsbeholderen i det 182 m2 store hus i Breth. ”Jeg skulle lave en investering, og jeg ville gerne have en varmepumpe” fortæller Ole.

Ansøgning betaler sig
”Jeg fandt information om varmepumpen på nettet, og på NRGi Net A/S' hjemmeside læste jeg om muligheden for at få tilskud til udskiftningen af oliefyret” fortsætter han. 

Varmepumpen er nu opsat, og Ole har fået udbetalt 8.000 kr. i tilskud fra NRGi Net A/S. ”Det var nemt at søge om tilskuddet, og jeg har været meget tilfreds med processen” slutter Ole.

HVOR MEGET KAN DU SPARE?

STORE BESPARELSER PÅ VARMEUDGIFTERNE

Familen i Breth kan se frem til at spare meget på sine udgifter til varme i fremtiden. NRGi Net A/S' beregninger viser, at man kan spare godt halvdelen af sine varmeudgifter ved at skifte fra oliefyr til en varmepumpe. 

Beregning
Hvis man har et årligt olieforbrug på 2.500 l olie, svarer dette til en udgift på omkring 25.000 kr.

Med et oliefyr med en virkningsgrad på 75 % er der et årligt varmebehov i huset på 18.750 kWh. En luft til vand-varmepumpe skal bruge 5.860 kWh for at producere 18.750 kWh (18.760 kWh / 3,2 (SCOP) = 5.860 kWh). Elprisen er ca. 1,6 kr./kWh efter reduktion i elafgiften. Varmeudgiften bliver herefter på 9.376 kr.

Den årlige varmeudgift falder således fra 25.000 kr. til 9.376 kr.

Kan det betale sig?
Energistyrelsens hjemmeside kan du teste, om du kan spare penge ved at skifte til en ny opvarmningsform.

Reduktion i elafgift - NRGi Net A/S

FÅ REDUKTION I ELAFGIFT

HUSK OGSÅ AF REGISTRERE VARMEPUMPEN I BBR

Da familen i Breths primære opvarmningsform nu er el, gør familen, ifølge Ole, også brug af muligheden for reduktion i elafgift.

Der gælder en særlig regel for elafgiften i helårsboliger med elvarme. Reglen betyder, at alle private kunder, der bruger elvarme til at opvarme deres helårsbolig, kan få en reduktion i elafgiften for det forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år.

Når du som boligejer har fået varmepumpen registreret i Bygnings- og Boligeregistret, kontakter du dit lokale forsyningsselskab, der herefter registrerer den ændrede opvarmningsform. Afgiftsnedsættelsen vil herefter fremgå af elregningen.

DET ER NEMT!

DU KAN OGSÅ FÅ TILSKUD

Ole gjorde brug af muligheden for at få tilskud til skiftet til varmepumpe gennem NRGi Net A/S (i dag KONSTANT). Forsyningsselskabet giver tilskud til projekter inden for vedvarende energi til private boligejere i hele Danmark. Størrelsen på tilskuddet afhænger af, hvilken opvarmningsform der skiftes fra og til.

Du har mulighed for at søge tilskud til følgende energiforbedringer i din bolig:

  • Jordvarmepumpe
  • Luft til vand-varmepumpe
  • Luft til luft-varmepumpe
  • Solvarmeanlæg
  • Træpillefyr

Ansøg om tilskud
Det er nemt at søge om tilskud. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du skal søge om tilskud, inden anlægget bestilles. Du må selvfølgelig gerne have undersøgt markedet og hentet tilbud hjem. Og du får direkte besked, når du kan gå i gang med det energiprojekt.

Sådan gør du:

  1. Du udfylder ansøgningen på www.konstant.dk
  2. Du får direkte svar på din ansøgning og kan bestille materialer/montør
  3. Du sender faktura og tilskudskontrakt til KONSTANT
  4. Du modtager tilskuddet direkte på din konto.